Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

“ NAI ΣΤΑ ΜΕΡΗΤΑ”



       ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ 
              NAI ΣΤΑ ΜΕΡΗΤΑ”

1- Η κατάργηση ή ο περιορισμός των ΜΕΤΡΗΤΩΝ είναι μια σοβαρή ενέργεια κατά της ελευθερίας των πολιτών.


2- Η κατάργηση ή ο περιορισμός των ΜΕΤΡΗΤΩΝ σημαίνει να εμπιστευτείς ηλεκτρονικές  πηγές  που θα βρίσκονται κάτω από των έλεγχο ολίγων οντοτήτων που θα έχουν το μονοπώλιο των μέσων επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών. Το ηλεκτρονικό χρήμα είναι απολύτως νόμιμο και πολύ χρήσιμο και βολικό, αλλά θα πρέπει να παραμείνει μια ελεύθερηεπιλογή.

3 - Η κατάργηση ή ο περιορισμός των ΜΕΤΡΗΤΩΝ είναι ένα «δώρο» προς τις Τράπεζες και τά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα που κερδίζουν σε όλες τις πληρωμές, εκτός εκείνων με μετρητά.

4- Η κατάργηση ή ο περιορισμός των ΜΕΤΡΗΤΩΝ σημαίνει  ότι χτυπάς ένα ΜΕΣΟΝ πληρωμής απλό, αποτελεσματικό, φθηνό και ίσο για όλους.

Το να εμπιστευτείς τις ηλεκτρονικές  πηγές (Τράπεζες) για τις συναλλαγές αυτές σημαίνει επίσης  ότι υπόκεισαι  στην καταβολή των προμηθειών γιά κάθε πράξη πληρωμής. 100 € σε μετρητά μετά από 100 αλλαγές ιδιοκτησίας είναι πάντα 100 €.100 ευρώ μετά από 100 ηλεκτρονικά περάσματα έχουν τά ΜΙΣΑ. Τα άλλα ΜΙΣΑ  "εξαφανίσθηκαν" για να περάσουν στα χέρια των Τραπεζών και των λοιπών ΧρηματοπιστωτικώνΙδρυμάτων.

5- Η κατάργηση ή ο περιορισμός των ΜΕΤΡΗΤΩΝ σημαίνει να χάσεις την άμεση και ΥΛΙΚΗ κυριότητα  των αποταμιεύσεών σου που γίνονται εικονικές, κάτω από την κηδεμονία και τον έλεγχο των τρίτων. Είναι  λοιπόν δυνατόν, με ένα απλό κλικ, να μας εμποδίζουν στην πρόσβαση των χρημάτων  ή να αποσύρουν τις αποταμιεύσεις μας, οι οποίες ανήκουν μόνο σε εμάς και σε κανέναν άλλο. Στην εποχή της Μεγάλης Οικονομική Κρίσης και του κινδύνου αδυναμίας πληρωμής αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά ζωτικής σημασίας και σημαντικότατο.

6- Η κατάργηση ή ο περιορισμός των ΜΕΤΡΗΤΩΝ σημαίνει ένα τεράστιο πλήγμα για το δικαίωμά μας στην ιδιωτική ζωή.

"Ο φακός μίας τηλεκάμερας" θα μας κατασκοπεύει  24 ώρες το 24ωρο, καθιστώντας μας αντικείμενα όχι μόνο ενός διαδεδομένου αλλά και ενός αυθαίρετου ελέγχου, στο έλεος  απρόβλεπτων κοινωνικο-πολιτικών εξελίξεων της Ιστορίας. Φανταστείτε αν κά ποια ημέρα αυτή η “δύναμη” πέσει στα χέρια ενός νέου Χίτλερ ή  Στάλιν, ή ακόμη χειρότερα, στα χέρια ενός Τραπεζίτη.

7- Η κατάργηση ή ο περιορισμός των ΜΕΤΡΗΤΩΝ είναι ενάντια στην φύση του ανθρώπου: Το μόνο αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθεί μια ακμάζουσα μαύρη αγορά.

8- Η κατάργηση ή ο περιορισμός των ΜΕΤΡΗΤΩΝ ως μέτρο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι ανοησία που κρύβει τους πραγματικούς στόχους των υποστηρικών αυτής της «σταυροφορίας»: τα μετρητά είναι ένα ΜΕΣΟΝ ευρείας διάδοσης ΚΑΙ μόνο οριακά χρησιμοποιούνται κατά τρόπο παράνομο. Η αληθινή  φοροδιαφυγή πραγματοποιείται  μέσον διαφορετικών διαύλων, σχεδόν όλων  ηλεκτρονικών και υπό τον έλεγχο των Τραπεζών.

9- Αναστρέφοντας το σύνθημα των λόμπι που θέλουν να καταργήσουν τα ΜΕΤΡΗΤΑ, μπορούμε να πούμε ότι “ Η υπεράσπιση των μετρητών είναι μια πραγματική μάχη πολιτισμού " (και ελευθερίας).

10- ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ πρέπει να διαδωθούν οι ορθολογικές κριτικές μας και να ακουστεί η κραυγή της διαμαρτυρίας μας και της αποδοκιμασίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου